Přeskočit na hlavní obsah

PRVNÍ DEN V ZANU




 První den v ZANu, a už takové věci ?!?

I když jsme se neznali nějak dlouho všichni jsme se díky přátelskému vedení paní architektky Šárky Sodomkové a Jakuba Herzy spřátelili docela rychle. To byl taky první úkol, který nešlo přeskočit jinak by asi teamová práce nefungovala. Řeknu vám, že 18+2 jmen si zapamatovat za pár minut byla fakt fuška, ale zvládli jsme to a mohli se vrhnout na práci (čti jako zábavu). ¨

Druhým úkolem tohoto dne byla „INDIÁNSKÁ HRA.“ Jejím úkolem bylo zapamatovat si 7 obrázků (mohli jsme jen hádat, že se jedná o půdorysy...) za pár minut, po té je překreslit v krátkém čase. Ačkoliv se to zdálo skoro nemožné, naštěstí nás napadlo, že si každý vybere jeden obrázek, ten si zapamatuje do co největšího detailu a překreslí. Světe div se, vyšlo to. :) 

Nad půdorysy jsme později chvíli polemizovali co by to tak mohlo být a jeden jsme museli realizovat v měřítku 1:1 v atriu školy. Samozřejmě ten nejtěžší na zapamatování (podle mě) :). Po “vyčerpávajícím“ zkoumání jsme přišli na to, že se jedná o cihelnou uměleckou instalaci/galerii ve španělské provincii La Rioja od architektonické kanceláře PALMA + HANGAR. Po krátké přestávce na oběd jsme se pustili do první fáze, a to plánování. Pro vytvoření instalace jsme měli možnost použit pouze krepovou lepící pásku. Trochu delší plánování, které provázelo dlouhé dohadování (přátelské) co, kde a pod jakým úhlem, se vyplatilo a realizace byla pak jen jedná rychlá jízda. 

Na konci naší práce, přišel vydřený oddech a procházky důmyslným prostorem (samozřejmě jen intuitivně, v hlavě - bohužel). Přišla i pochvala, doprovázející nehezkou zprávou, že naší práci budeme muset strhnout :( Byla to pro nás obrovská rána do srdce. Kdyby jen tři dny mohl vidět někdo naší odvedenou práci a pocítit, alespoň z naší instalace, jak to vypadá ve skutečné cihelné galerii, byla by to menší rána. Bohužel někdy i ty nejlepší díla zůstanou jen na papíře/v hlavě. 

Na závěr bych chtěl jen vyjádřit mé milé překvapení, že parta lidí, která se nikdy v životě neviděla, se dokázala tak rychle stmelit, zapojit a sršet nápady, a že pásky není nikdy dost :D. 

Reálná instalace 
Před dokončením



"Porada"
Hej kam dáváš tu hlavu?
Obdivování bývalého tabákového komínu



Přes tyto zdi vidíte skoro vždy
Více fotek u ostatních v blozích...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ÚVODNÍ SLOVO

Vítej milý návštěvníku mého ZAN blogu 💪💪💪.  Momentálně hledám cestu k dokonalému blogu a připadám si jako ve španělské vesnici. Prosím omluv tedy mou vizuální stránku, pokusím se to do budoucna zlepšit k dokonalosti  ;)

PRVNÍ POKUSY S OBRÁZKOVÝM OBCHODEM

  Bez pomoci Šárky a Kuby bych se k PhotoShopu nedostal ještě pár desítek dní, ale po dnešku se budu snažit v tomto programu pracovat a snažit se zlepšovat ještě více než do dneška.  Díky za pozornost a tímto obrázkem se loučím. 

LX PAVILION - LOGO - DOKUMENTACE